En stolt tradition bag originale franske pandekager

Blé Noir eller sarrasin betyder sort hvede eller boghvede på fransk. Den kommer fra en plante med smukke hvide og lyserøde blomster – det er dens brune frugter, der giver den mørke boghvedemel.
Boghveden stammer oprindeligt fra Asien og dyrkes i sandet jord.
Siden 1500 tallet er det kommet til Bretagne via korstogene og galettes har siden dengang været en stor del af den bretonske madtradition.
Den sandede jord i Bretagne og det milde klima med sol og regn giver ideele dyrkningsforhold for boghvedeplanten.
Den glutenfri plante har indhold af 8 essentielle aminosyrer. Boghvedemel er rig på fibre, justerer perfekt vores fordøjelse og hjælper med at fjerne skadelige giftstoffer. Hvis en person lider af diabetes, er det et næsten uerstatteligt produkt, fordi det indeholder et minimum af sukker og en masse sporstoffer og vitaminer.

Mine galettes og crêpes laves, når du bestiller den. Således du altid vil få en god madoplevelse, hvor du mærker respekten for de gode råvarer og fornemmer den stolte bretonske pandekagetradition.

– Jean-Marc Girard, kok og ejer af Blé Noir

Om ble noir pandekagebod